Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Deputații au ignorat avizele lui Dodon la două proiecte de legi

6 sep. 2017,, 16:10   Politică
5227 9

Două proiecte de legi remise pentru reexaminare Parlamentului de președintele Igor Dodon au fost examinate la ședința de astăzi a Comisiei parlamentare cultură, educație și cercetare, informează NOI.md.

Unul dintre proiecte stipulează marcarea Zilei Europei la 9 mai, inițiativă respinsă anterior de șeful statului. În ciuda avizului negativ dat de președinte, Comisia a decis astăzi, cu 6 voturi pro și 2 contra, să propună plenului Parlamentului menținerea acestei modificării la Codul muncii, astfel încît la 9 mai să fie celebrată, pe lîngă Ziua Victoriei, și Ziua Europei.

De asemenea, deputații au recomandat plenului menținerea votului asupra proiectului privind administrarea domeniului științei, proiect de asemenea respins de Dodon. Avizul Guvernului și al Direcției juridice a Parlamentului a fost pentru păstrarea modificărilor votate de Legislativ.

La sfîrșitul lunii august Igor Dodon a refuzat să promulge amendamentele la Codul muncii privind instituirea Zilei Europei. Șeful statului a declarat atunci că în Republica Moldova, pe data de 9 mai, a fost și va fi sărbătorită doar Ziua Victoriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?