X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul respinge ideea instalării camerelor video în secțiile de vot

6 sep. 2017,, 11:40   Politică
3860 10

Executivul a avizat negativ o inițiativă legislativă a PLDM și PAS prin care se propunea instalarea camerelor de supraveghere video în fiecare secție de votare, informează NOI.md.

În argumentarea Ministerului Justiției se menționează că instalarea camerelor video va necesita cheltuieli financiare suplimentare, iar pe moment nu există surse reale de acoperire a acestor cheltuieli. Autorii inițiativei au argumentat la rîndul lor că măsura este necesară pentru asigurarea securităţii procesului de votare.

O altă propunere privită sceptic de Guvern se referă la acordarea posibilității pentru cetățenii stabiliți peste hotare de a vota timp de două zile consecutive la alegeri. Potrivit Ministerului Justiției, derogarea de la regula desfășurării alegerilor într-o singură zi este discutabilă, deoarece poate necesita resurse logistice și financiare suplimentare.

Nici propunerea organizării secțiilor de votare peste hotare și în alte localități decît cele deschise pe lîngă misiunile diplomatice și oficiile consulare al Republicii Moldova nu a fost susținută de Executiv.

O altă inițiativă venită din partea PLDM vizează suplinirea numărului maxim de buletine de vot repartizate la fiecare secție din afara țării – pînă la 8000 în loc de 3000 - cît este în prezent. Autoritățile au menționat că propunerea nu este oportună.


„Proiectul de lege propus nu conține argumentarea noilor prevederi din punct de vedere economico-financiar și nu stipulează sursele reale de acoperire a acestor cheltuieli. Or, potrivit Constituției, nicio cheltuială bugetară nu poate fi aprobată fără stabilirea sursei de finanțare”, concluzionează Ministerul Justiției în argumentarea sa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?