Cazul Șor stiri: 599

Trump autorizează Japonia și Coreea de Sud să cumpere arme americane

5 sep. 2017,, 20:30   Război în Ucraina
2721 2

Președintele american Donald Trump a anunțat marți că autorizează Japonia și Coreea de Sud să achiziționeze arme americane ''ultrasofisticate'', într-un context de tensiuni puternice cu Phenianul, care a efectuat recent cel de-al șaselea său test nuclear, transmite AFP.

''Autorizez Japonia și Coreea de Sud să cumpere o cantitate substanțial sporită de echipament militar ultrasofisticat din Statele Unite'', a scris Trump pe Twitter, fără a preciza la ce tip de armament face referire.

Donald Trump a abordat acest subiect, luni, într-o convorbire telefonică cu omologul său sud-coreean Moon Jae-In.

''Președintele Trump și-a dat acordul de principiu pentru cumpărarea de către Coreea de Sud din SUA de echipamente militare și arme în valoare de mai multe miliarde de dolari'', a comunicat Casa Albă, tot fără alte precizări.

Între 2010 și 2016, Coreea de Sud a achiziționat din SUA material militar de aproape 5 miliarde de dolari, conform calculelor Institutului pentru cercetării în domeniul păcii, cu sediul la Stockholm.


Japonia este, la rîndul său, un client foarte important al industriei de armament a SUA.

Statele Unite, împreună cu aliații lor europeni și japonez au anunțat luni că negociază noi sancțiuni dure ale ONU împotriva Coreii de Nord, însă pozițiile Rusiei și Chinei, state cu drept de veto în Consiliul de Securitate, sînt deocamdată incerte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?