PSRM cheamă cetățenii la proteste pe scară largă

PSRM cheamă cetățenii la proteste pe scară largă

PSRM îndeamnă toți susținătorii statalității Republicii Moldova să își unească forțele și să fie pregătiți pentru acțiuni de protest pe scară largă, inclusiv convocarea Marii Adunări Naționale.

Îndemnul vine după ședința Comitetului Executiv Politic al PSRM care a avut loc astăzi, transmite NOI.md.

Potrivit sursei, „motivul este că situația socio-economică din țară continuă să se deterioreze în mod semnificativ”.

Într-un comunicat de presă emis după ședință, este menționat că „majoritatea parlamentară și guvernul continuă în mod deliberat, și intenționat să tensioneze situația politică din țară”.

„În contextul lipsei unor rezultate minime în economie și în sectorul social, guvernul și majoritatea parlamentară organizează din ce în ce mai des provocări politice. În primul rînd, se referă la demersurile către principalul partener strategic al Republicii Moldova - Federația Rusă. Toate acestea se întîmplă în situația în care relațiile dintre țările noastre s-au normalizat, datorită eforturilor depuse de către președintele țării”, precizează sursa citată.

Totodată, PSRM susține că își menține angajamentul față de necesitatea anulării în regim de urgență a Acordului de Asociere cu UE, și va depune toate eforturile pentru a realiza acest lucru. Potrivit sursei, Integrarea Euroasiatică este singura soluție pentru dezvoltarea socio-economică a Moldovei.

De asemenea, comitetul Executiv Politic al PSRM atenționează referitor la  procesul de lichidare a școlilor și  distrugere a educației de stat prin reducerea  masivă a locurilor bugetare în universități și alte instituții de învățămînt.

Cît privește reforma inițiată în medicină, PSRM este de părerea că aceasta  agravează în continuare situația prin accesul la îngrijiri medicale și medicamente.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că la 24 septembrie vor avea loc acţiuni de protest în întreaga republică. Potrivit lui, acţiunile de protest  "vor fi un preludiu pentru posibila înlăturare a guvernării actuale"

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load