X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tort de 181 de kg ce reprezintă cel mai înalt vulcan al țării (FOTO)

5 sep. 2017,, 04:32   Externe
2351 0

Mii de persoane au mîncat în acest sfîrșit de săptămînă din tortul de 181,81 de kilograme reprezentînd vulcanul San Cristóbal, cel mai înalt din Nicaragua, situat în provincia Chinandega, din nord-vestul țării, relatează EFE.

Nicaraguanii s-au îmbulzit pe strada unde a fost expus tortul monumental pentru a admira replica vulcanului și a gusta o feliuță. Tortul — "queque", cum este denumit în Nicaragua — a fost cel mai mare realizat vreodată în țară.

Cofetarii din Chinandega au făcut tortul pentru a marca 178 de ani de la înființarea acestui oraș. Artificiile care au ieșit din crater au dat un plus de realism tortului și i-au surprins pe curioși.

El "queque" a fost făcut de 15 experți cofetari, care au realizat acest tort în onoarea orașului Chinandega și a vulcanului San Cristóbal, care are o înălțime 1.745 de metri.

Vulcanul reprezintă o mîndrie pentru acest oraș, deși constituie o amenințare la adresa locuitorilor care suferă în urma emanațiilor de gaz, erupțiilor de cenușă și de materii piroclastice, survenite o dată sau chiar de două ori pe an.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?