Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cînd va fi instalat monumentul victimelor stalinismului în scuarul Gării? (VIDEO)

29 iun. 2013,, 12:46   Societate
5418 4
Foto: dreamwidth.org
Monumentul dedicat victimelor stalinismului, ce urmează a fi instalat în scuarul Gării Feroviare din Chișinău, se află încă la Minsk, în condițiile în care termenul preconizat pentru încheierea lucrărilor de amenajare expiră în două săptămîni. Primăria Chișinău însă dă asigurări că aceste lucrări se vor încadra în timpul stabilit, relatează NOI.md.

Solicitat de NOI.md, șeful Direcției construcții capitale a primăriei, Roman Sofroni, a spus că lucrările de construcție și amenajare a scuarului sînt pe final. ”Mai avem un pic de lucru la pavaj, havuz, subterană și spațiul verde. Cu aceste lucrări ne încadrăm la sigur pînă pe 6 iulie. Cît privește monumentul, acesta încă este la Minsk. Urmează ca săptămîina viitoare să aflăm cînd va fi adus la Chișinău. Sperăm să ne încadrăm în termenul prevăzut, dar noi ținem cont și de calitatea acestor lucrări”, a precizat Roman Sofroni.

Pe de altă parte, muncitorii se arată sceptici vizavi de încadrarea în termenul prevăzut. Aceștia speră să reușească pînă pe 6 iulie, însă unii dintre ei spun că a rămas prea puțin timp la dispoziție. ”Circa 80 la sută din lucrări sînt efectuate. Nu știu dacă ne vom încadra în termen. Poate eu cu havuzul reușesc, dar ce ține de pavaj și monument – nu cred. Este mult de lucru”, a precizat unul dintre muncitori, Sergiu Tărîță.

Monumentul dedicat victimelor deportărilor este un proiect finanțat din bugetul municipal. Pentru construcția acestuia au fost alocați în jur de 24 de milioane de lei. Proiectul monumentului este realizat de sculptorul moldovean Iurie Platon și reprezintă un tren supraîncărcat cu oameni, evocînd familiile deportate în Siberia și Kazahstan în anii 1941-1949.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?