X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Amenințare DURĂ în adresa Coreei de Nord

4 sep. 2017,, 05:04   Externe
5619 6

Statele Unite au promis duminică "un răspuns militar masiv" în cazul în care Coreea de Nord amenință teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliaților săi, insistînd pe unitatea comunității internaționale de a cere denuclearizarea Peninsulei Coreea, transmit AFP și dpa.

"Avem numeroase opțiuni militare (...) Avem capacitatea să ne apărăm și să ne apărăm aliații, Coreea de Sud și Japonia", a declarat ministrul apărării Jim Mattis, într-o scurtă alocuțiune la Casa Albă. Orice amenințare la adresa SUA sau a aliaților săi va primi "un răspuns militar masiv, un răspuns deopotrivă eficient și zdrobitor", a adăugat el.

Președintele american Donald Trump a fost informat în legătură cu toate opțiunile militare posibile împotriva Coreii de Nord, a spus Mattis, care a subliniat că SUA nu caută sub nicio formă "anihilarea totală" a Coreii de Nord, dar că au "multe opțiuni pentru a o face".

Potrivit EFE, ministrul apărării american a venit pentru scurt timp în fața presei de la Casa Albă după ce a participat la o întîlnire cu președintele american Donald Trump pentru a analiza ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, cel mai puternic de pînă acum.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?