Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Concediat după ce a lansat mai multe afirmații rasiste

2 sep. 2017,, 00:30   Externe
2376 0

Un ofițer de poliție din statul american Georgia, amenințat cu demiterea după ce a fost filmat în timp ce făcea comentarii rasiste, a anunțat că demisionează, informează vineri presa locală, citată de AFP.

Imagini video îl arată pe locotenentul Greg Abbott spunîndu-i unei femei speriate, așezată într-o mașină oprită, că nu are de ce să se îngrijoreze, pentru că 'noi ucidem doar negri'.

Atunci cînd ea a fost autorizată să-și ia telefonul mobil, femeia i-a explicat că-i este frică să-și miște brațele pentru a-l lua, deoarece a văzut 'mult prea multe filme video cu polițiști'.

'Dar nu sînteți negresă', i-a răspuns Abbott în acest video, filmat în iulie 2016 cu camera sa de filmat, 'nu uitați, noi ucidem doar negri'.

Imaginile video, a căror filmare coincide cu o perioadă de tensiuni rasiale în special după decesul lui Philando Castile, un bărbat de culoare ucis în mașina sa de către poliție sub ochii prietenei sale, au fost difuzate săptămîna aceasta de un post local de televiziune care înaintase o cerere pentru deschiderea arhivelor.


Mike Register, responsabil al poliției comitatului Cobb de lîngă Atlanta, zona unde a avut loc incidentul, a declarat joi în fața jurnaliștilor că ofițerul va fi demis din poliție, pentru că 'aici chiar nu este loc pentru astfel de comentarii în aplicarea legii'. El a calificat drept 'inadmisibile și nepotrivite' afirmațiile polițistului.

Atlanta Joural-Constitution informează că, în paralel, locotenentul Abbott i-a anunțat prin mail pe șefii săi că demisionează, după aproape 30 de ani de muncă în cadrul poliției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?