Suspendări în Poliție după începerea anchetei privind decesul din penitenciar

Suspendări în Poliție după începerea anchetei privind decesul din penitenciar

Odată cu demararea anchetei în cazul tînărului care a decedat într-un penitenciar, vin și primele suspendări, notează NOI.md.

Pe parcursul anchetei de serviciu, inițiate de Direcția Inspectare Efectiv a Inspectoratului General al Poliției, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor în cazului decesului lui Andrei Braguța, inspectorul de serviciu, inspectorul inferior, ofițerul principal, toți angajați ai Serviciului de Gardă al Izolatorului de Detenție Provizorie și locțiitorul comandantului Batalionului Special de Escortă și Pază ai Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au fost suspendați din funcție.

Reamintim că acum două săptămîni un bărbat de 31 de ani, Andrei Brăguță, a murit în Penitenciarul nr. 13, în timp ce se afla în arest preventiv. Rudele bărbatului acuză oamenii legii că l-ar fi bătut pe deținut, lucru care a r fi dus la decesul acestuia. De cealaltă parte, administrația pușcăriei spune că tînărul s-a stins de pneumonie. Bărbatul ar fi fost reținut de oamenii legii pentru că ar fi insultat inspectorii de patrulare.

 

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load