TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Vînzările la serviciile de acces la Internet în Moldova sînt în creștere

În Moldova, în prima jumătate a anului 2017, veniturile obținute din vînzarea serviciilor de acces la Internet fix în bandă largă au constituit circa 602,6 milioane lei, majorîndu-se cu 11,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Despre aceasta informează Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), menționînd că acest lucru reiese din datele prezentate ANRCETI de către 80 de furnizori activi ai serviciilor sus-numite, relatează NOI.md.

Potrivit Agenției, cele mai mari creşteri ale vînzărilor în ianuarie-iunie 2017 au fost înregistrate de companiile Starnet (+12,3%), Moldtelecom (+11,7%) și Sun Communications (+8,9%).

Volumul cumulativ al vînzărilor realizate de ceilalţi 77 de furnizori de servicii de acces la Internet fix au sporit cu 7,9%, alcătuind peste 56,2 mil. lei.


Astfel, per total, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile de acces la Internet Fix a crescut cu 6,2%, alcătuind 178,2 lei.

Conform datelor către 30 iunie 2017, cotele de piață ale celor mai mari furnizori de servicii de acces la Internet fix, în funcție de venituri, au rămas, practic, la nivelul anului 2016t.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load