Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pentru ce cer cel mai des agricultorii subvenții

1 sep. 2017,, 09:11   Economie
2351 0

Astfel, în perioada de referință, AIPA a recepționat 1254 de solicitări de finanțare, prin intermediul măsurilor/submăsurilor de sprijin aferente Regulamentului de subvenționare 2017-2021, valoarea totală a cererilor depuse fiind de peste 164 de milioane lei.

În continuare, cea mai solicitată submăsură de sprijin rămâne a fi submăsura 1.3 ce vizeazăprocurarea tehnicii şi utilajului agricol convențional cu un număr de 687 de cereri de finanțare în valoare totală de 63,8 mil. lei. Amintim că, conform prevederilor noului Regulament în cadrul acestei submăsuri, solicitantul de subvenții poate beneficia de maxim 300 mii lei.

Un interes deosebit s-a înregistrat și pentru submăsura 1.2 „Stimularea investiţiilor pentru înfiinţarea, modernizarea şi defrişarea plantaţiilor multianuale” pentru care AIPA a primit 198 de cereri de finanțare. Valoarea totală a cererilor depuse pentru această submăsură se ridică la 23 mil. lei.

O premisă importantă în dezvoltarea agriculturii este subvenționarea creditării producătorilor agricoli. Astfel, un interes sporit al producătorilor agricoli este și pentru submăsura 1.7 „Stimularea creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale şi instituțiile financiare nebancare” în cadrul căreia s-au depus 130 de cereri cu o valoare totală de cca 12 mil. lei.

Numărul cererilor de finanțare depuse la submăsura 1.7A ”Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură” este de 61 de dosare, însumând cca 4 mil. lei.


Un număr de 52 de dosare au fost depuse în cadrul submăsurii 2.2.„Stimularea investițiilor pentru procurarea echipamentului de irigare” cu o valoare totală de 11,2 mil. lei.

Referitor la proiectele ce vizează infrastructura postrecoltare, respectiv submăsura 1.6 „Stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare” s-au recepționat 54 de cereri de finanțare, în valoare totală de peste 33 mil. lei.

Pentru dosarele care vizează gestionarea durabilă a resurselor naturale, respectiv, submăsura 2.4 „Stimularea investițiilor pentru procurarea echipamentului No-Till şi Mini-Till” Agenția a recepționat 33 de dosare. Valoarea totală a acestora depășește 11,3 mil. lei.

Precizăm că sesiunea de primire a dosarelor este activă până la 31 octombrie 2017, deci doritorii sunt invitați sa depună cererile la sediile Oficiilor Teritoriale ale AIPA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?