X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Momentul lansării rachetei spre Japonia a fost publicat de presa nord-coreeană

1 sep. 2017,, 02:02   Externe
2325 0

La o zi după lansara primei rachete care a trecut cu succes peste teritoriul japonez, televiziunea de stat din Coreea de Nord a publicat imagini cu momentul în care racheta s-a desprins de la sol, scrie CNN.

Chiar dacă a fost mai publicată într-un moment în care întrega lume știa deja de mai bine de 24 de ore că o rachetă a traversat insula japoneză Hokkaido, știrea privind lansarea a fost prezentată ca breaking news într-un stil bombastic.

Publicarea întârziată a acestor știri este o practică frecventă și majoritata nord-coreenilor nu știu ce se întâmplă cu adevărat până nu primesc știrea de la presa de stat. De altfel testele nereușite nu sunt niciodată anunțate.

Într-o piață în afara gării centrale din Phenian, o mulțime de oameni care mergeau la sau de la trenurile lor urmăreau un ecran uriaș deoarece au fost anunțați că urmează să fie prezentată o știre extrem de importantă.


Ei au salutat și au aplaudat momentul în care prezentatoarea de știri Ri Chun Hee, o veterană a televiziunii nord-coreene, îmbrăcată într-o rochie tradițională roz, au descris modul în care liderul suprem Kim Jong Un „a ghidat lansarea unei rachete balistice cu rază medie”.

Coreea de Nord a lansat în mod repetat rachete în ultimele luni, deși normele ONU i-au fost interzis să facă acest lucru.

Cel mai recent experiment a fost un Hwasong-12 care a fost lansat marți dimineața dintr-o bază situată în apropiere de Phenian. Pentru prima dată, agenția oficială de știri KCNA din Coreea de Nord a recunoscut că a lansat în mod deliberat o rachetă balistică spre Japonia. Proiectilele anterioare care au traversat continentul au fost prezentate ca fiind lansări prin satelit.

Presa nord-coreeeană a scris că lansarea a fost un răspuns direct la exercițiile militare americano-sud-coreene care se desfășoară în prezent în peninsulă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?