Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Locuitorii oraşului Făleşti vor avea acces la apă datorită noului apeduct

31 aug. 2017,, 13:00   Societate
3353 0

În curînd, la Făleşti vor începe lucrările de construcţia a unui apeduct ce va asigura locuitorii oraşului apă potabilă din rîul Prut.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord au relatat pentru INFOTAG că lucrările de construcţie-montaj vor fi executate de SRL "Comalion LCA". Supravegherea tehnică a lucrărilor va fi asigurată de SRL "Valis". Realizarea acestui proiect va asigura cu apă potabilă circa 18 mii de locuitori din oraşul, fapt ce va contribui la dezvoltarea economică, protecţia mediului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor.

În perspectivă, proiectul prevede crearea condiţiilor pentru conectarea la apeduct a încă 69 de localităţi din raionul Făleşti şi cinci localităţi din raioanele Ungheni şi Glodeni.

Valoarea totală a proiectului se cifrează la aproximativ 35,4 mil. lei, care vor fi alocaţi din Fondul Naţional pentru Dezvoltare Regională. Pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017 din Fond vor fi alocate 7 mil. lei.

Lucrările de construcţie-montaj în cadrul proiectului urmează a fi realizate în decurs de 12 luni. Proiectul va fi implementat integral în decurs de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?