X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Australia vrea să-și modernizeze apărarea navală

30 aug. 2017,, 21:00   Externe
1900 0

Australia intenționează să își modernizeze apărarea navală pentru a fi capabilă să doboare rachete intercontinentale după ce Coreea de Nord a lansat o rachetă deasupra Japoniei, a declarat miercuri ministrul industriei apărării Christopher Pyne reporterilor la Adelaide, informează agenția dpa.

Pyne a spus că Australia ar putea să-și modernizeze noile distrugătoare ale marinei sale pentru a include scuturi de apărare antirachetă, pentru a face față "comportamentului imprevizibil" al autorităților nord-coreene, a relatat canalul TV SBS.

Prima dintre cele trei nave de război din cadrul programului guvernamental de apărare de 1,3 miliarde de dolari australieni (1,04 miliarde de dolari SUA) Air Warfare Destroyer (AWD) a fost construită și încă două vor fi finalizate în 2018.

Riscul unui tir cu rachetă nord-coreeană vizînd Australia este redus, a declarat ministrul de externe Julie Bishop pentru Sky News. Cu toate acestea, guvernul este profund îngrijorat de ceea ce Bishop a numit un act "foarte provocator" al Coreii de Nord.

Bishop a spus că opțiunile militare rămîn pe masă, deși secretarul de stat american Rex Tillerson a asigurat-o că se va încerca mai întîi epuizarea tuturor opțiunilor politice, diplomatice și economice.


Potrivit lui Bishop, lumea are nevoie de timp pentru ca sancțiunile impuse de ONU să aibă efect.

"Dacă sînt aplicate universal, atunci Coreea de Nord va simți povara acestor sancțiuni și va înțelege că va trebui să plătească pentru comportamentul său ilegal și provocator", a mai declarat ea pentru Sky News.

La rîndul său, prim-ministrul australian Malcolm Turnbull a declarat reporterilor la Sydney că Beijingul are cea mai mare influență asupra Phenianului și a cerut Chinei să ia măsuri în acest sens asupra regimului nord-coreean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?