X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Negocierile "5+2" ar putea avea loc pînă la sfîrşitul anului

30 aug. 2017,, 16:21   Politică
2383 4

Trebuie create premisele necesare pentru a desfăşura în timpul apropiat o nouă rundă de negocieri în formatul "5+2", iar Austria, care deţine preşedinţia OSCE în acest an, este dispusă să stimuleze procesul şi să contribuie la avansarea dialogului între Chişinău şi Tiraspol.


Potrivit comunicatului al Biroului pentru Reintegrare, acest subiect a fost discutat, în ajun, la întrevederea vicepremierului Gheorghe Bălan cu Ambasadorul Austriei în Republica Moldova, Christine Freilinger.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiectele actuale de pe agenda procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, în particular: stadiul negocierilor; rezultatele întrevederii din 23 august dintre reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului; situaţia privind accesul fermierilor moldoveni la terenurile agricole din raionul Dubăsari amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol; situaţia şcolilor din stînga Nistrului cu predare în grafie latină.

Viceprim-ministrul a apreciat nivelul de cooperare dintre Republica Moldova şi Austria şi a mulţumit Ambasadorului pentru sprijinul pe care îl acordă ţara sa în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Întîlnirile în formatul "5+2" nu s-au mai desfăşurat din iunie 2016. OSCE şi Moldova consideră că pentru desfăşurarea acestora este necesară atingerea unor rezultate concrete, este necesară coordonarea poziţiilor Chişinăului şi Tiraspolului pentru a soluţiona problemele importante. Transnistria, care este susţinută de Rusia, insistă pe desfăşurarea cît mai curînd a negocierilor, refuzînd, în acelaşi timp, să examineze chestiunile politice sau de statut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?