Vama continuă să vină în susținerea mediului de afaceri

Vama continuă să vină în susținerea mediului de afaceri

Vama continuă să vină în susținerea mediului de afaceri prin promovarea unei concurențe loiale și aplicarea celor mai novatoare instrumente de administrare vamală. 

Declarația aparține lui Vitalie Vrabie, directorul General al Serviciului Vamal și a fost făcută în cadrul celei de-a treia ședințe a Comitetului Consultativ din acest trimestru, care a reunit circa 100 de operatori economici care activează în raza de responsabilitate a biroului vamal Centru.

Discuțiile au vizat mai multe subiecte de interes comun pentru majoritatea celor reuniți, oferind, totodată, posibilitatea expunerii unor propuneri de optimizare a activității vamale sau de sesizare a unor eventuale impedimente.

În intervențiile sale, Directorul General al Serviciului Vamal le-a comunicat celor prezenți despre demersurile pe care instituția le întreprinde la capitolele privind facilitarea comerțului, optimizarea procesului de vămuire, extinderea procedurilor electronice și dezvoltarea infrastructurii posturilor vamale.

De asemenea, șeful Vămii a venit cu un îndemn în adresa agenților economici de a se conforma prevederilor legale și de a nu admite evaziuni care ar putea prejudicia bugetul de stat. Totodată, Vitalie Vrabie a menționat că instituția este în continuare preocupată de promovarea profesionalismului și integrității în rîndul colaboratorilor vamali, în acest sens, urmînd a fi intensificate atît activitățile de instruire, cît și cele de monitorizare a respectării conduitei profesionale.

În context, Vitalie Vrabie le-a amintit acestora despre posibilitatea expedierii în adresa Directorului General al Serviciului Vamal a unor sugestii de eficientizare a activității vamale, precum și a reclamațiilor privind eventuale scheme infracționale sau abuzuri comise de către colaboratorii vamali. Mesajele pot fi expediate atît prin intermediul formularului electronic, disponibil pe pagina web a Serviciului Vamal, cît și pe adresa de e-mail, special creată în acest sens  -  director.general@customs.gov.md.

Totodată, șeful Vămii i-a asigurat pe cei prezenți de faptul că absolut toate mesajele vor fi examinate, cu dispunerea, după caz, privind elaborarea unui proiect de răspuns, organizarea audienței sau demararea investigațiilor de rigoare pe cazurile relatate, precum și informarea ulterioară privind deciziile adoptate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load