X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Lupu explică de ce Corman a fost ales în funcţia de speaker

28 iun. 2013,, 04:00   Politică
4381 9
Foto: lupu.md
În Partidul Democrat nu s-a discutat candidatura unei alte persoane pentru fotoliul de preşedinte al parlamentului, iar zvonurile privind alegerea lui Dumitru Diacov în acest post sînt speculaţii. Mai mult, atunci cînd PD a decis să îl desemneze pe Igor Corman pentru acest fotoliu a ţinut cont de faptul că acesta a mai lucrat cu actual premier Iurie Leancă. Declaraţiile au fost făcute de liderul PD, Marian Lupu, la Euro TV.

"Nu am avut discuţii alternative pe alte candidaturi. În partid alte propuneri nu au fost şi nu s-a discutat. Domnul Corman a fost desemnat pentru experienţa pe care o are, pentru profilul său democratic, proeuropean şi multe alte calităţi. Un alt motiv este că domnul Corman a muncit cot la cot cu domnul Leancă. Sînt ferm convins că un partid, dacă vrea să fie european şi contemporan trebuie neapărat ca liderul partidului să promoveze şi să educe şi capacităţile colegilor săi", a spus Marian Lupu.

Întrebat dacă îi dă sfaturi actualului speaker, Marian Lupu a răspuns: "Cea mai bună şi cea mai potrivită este propria experienţă, nu cea indicată, cea implantată. Categoric nu mi-am propus să-l tutelez. Nu cred în tutelă", a menţionat liderul PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав