Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Demers către Dodon și Filip: „Opriți îndemnul la lichidarea statului” (DOC/FOTO)

29 aug. 2017,, 14:10   Politică
9914 21

Un grup de ONG-uri cer șefului statului și premierului să intervină prin toate mijloacele legale pentru a stopa promovarea unionismului în Republica Moldova, informează Noi.md.

Un demers în acest sens a fost adresat lui Igor Dodon și Pavel Filip de Mișcarea națională „Voievod” și mișcarea de tineret „Urmașii lui Ștefan”. Semnatarii scrisorii atenționează în demersul lor asupra pericolului pe care îl comportă apelurile la lichidarea statului, promovate intensiv de organizațiile unioniste.

„În Republica Moldova activează organizații nonguvernamentale, partide politice și mișcări civice care, dispunînd de finanțare atît din interiorul țării cît și de peste hotare, realizează acțiuni și campanii de denigrare și cheamă la lichidarea statului. Niciun grup de cetăţeni, niciun partid politic sau organizaţie publică, nicio altă formă de organizaţie nu este în drept să facă acest lucru”, se arată în demers.

Petiționarii se arată îngrijorați că organele de drept ignoră în mod nejustificat aceste acțiuni îndreptate împotriva statului. Potrivit lor, există premise clare pentru ca organizațiile implicate să fie atrase la răspundere pentru atentarea la regimul constituțional al țării.

„Aceste organizații afișează înscrisuri în spații publice cu următoarele mesaje „Basarabia e Romania”, „Unire”, „Moldova e România”, „27 martie 2017 Unire”, „Limba Română unica stăpînă”, „Moldoveni deci Români”, etc. Iar asta deși Constituția Republicii Moldova, legea fundamentală, stipulează clar la art. 13 că limba de stat este Limba Moldovenească, iar la art. 32 alin. (3), stipulează că sînt interzise şi pedepsite prin lege contestarea şi defăimarea statului şi a poporului”, se mai menționează în demers.


În contextul argumentelor invocate, cele două mișcări de tineret îi cer lui Dodon și Filip să întreprindă toate măsurile ce se impun în vederea stopării curentului unionist în Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?