X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parcul Rîșcani a devenit mai curat de Ziua Independenței (FOTO)

29 aug. 2017,, 12:59   Capitala
2533 0

Duminică, 27 august 2017, membrii grupului de inițiativă al proiectului "Parcul Rîșcani, au adus un dar unei zone de odihnă a chișinăuienilor.

”Renaștere“, reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale și de inițiativă, precum și aproximativ 80 de locuitori ai orașului Chișinău din sectorarele Rîșcani și Ciocana au marcat Ziua Independenței printr-o acțiune de curățenie în parcul Rîșcani.

Principalele sarcini ale evenimentului au fost evacuarea gunoiului, eliberarea parcului de autoturisme, comunicarea cu oamenii în privința proiectului și invitația de a se implica în proiect.

Înainte de a începe lucrul coordonatorii acțiunii au distribuit participanților saci de gunoi, mănuși și pliante, au marcat zonele de curățare și au prezentat principalele obiective ale proiectului "Parcul Rîșcani. Renaștere“ care va putea fi votat între 1 și 15 septembrie pe site-ul primăriei sau direct în primărie.

Participanții la eveniment s-au separat pe 5 zone. În fiecare zonă s-a colectat gunoiul și s-a evacuat cenușa. De asemenea, participanții au împărțit pliante și au socializat cu oamenii care se relaxau, i-au informat despre proiectul de restabilire a zonei parcului Rîșcani și despre necesitatea de a respecta regulile în zonele de odihnă (a nu intra cu automobilele în parc, a nu lăsa gunoi, a nu folosi foc deschis, etc).


La finalul evenimentului, participanții au făcut schimb de impresii. Potrivit localnicilor, acesta a fost cel mai bun cadou de Ziua Independenței. De comun acord s-a decis de a organiza înca o acțiune de curățare pe 9 sau 10 septembrie.

Informația suplimentară e aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?