X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Putin devine profesor

29 aug. 2017,, 22:30   Externe
3344 0

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va susține la 1 septembrie o lecție deschisă în una dintre școlile orașului Iaroslavl, în cadrul căreia va aborda subiectul privind viitorul țării.

Acest fapt a fost comunicat marți, 29 august, de către publicația „Kommersant”, cu referire la o sursă din cadrul administrației șefului statului.

Se presupune că șeful statului va vizita forumul „Viitorii lideri intelectuali ai Rusiei”. La manifestare vor participa „elevii talentați, ajutați la alegerea viitoarei profesii de către reprezentanții companiilor de înaltă tehnologie precum „Roskosmos”, „Rosatom”, Centrul Științific de Cercetare Kurciatovski institut”, a precizat interlocutorul ziarului.

Mișcarea prezidențială „Obșcestvenîi narodnîi front” (Общественный народный фронт) la rîndul său preconizează o lecție cu genericul „Rusia care tinde spre viitor”. Se prevede că în organizarea ei vor fi implicați sportivi, reprezentanți ai științei, educației și culturii, eroi ai URSS și Rusiei. La acțiune vor participa peste o mie de școli din 85 de regiuni și mai bine de 150 de mii de persoane. Reprezentanții Mișcării i-au explicat reporterului publicației că „elevii care au absolvit cu succes aceste școli vor povesti la ce au visat ei fiind elevi și cine au devenit acum, ce au făcut pentru realizarea acestui viitor”.

Putin anual vizitează școlile de Ziua cunoștințelor. În 2016 el a comunicat cu elevii de la Vladivostok. Cu un an înainte Președintele a vizitat la Soci centrul educațional „Sirius” creat din inițiativa lui. Șeful statului a vorbit despre beneficiul educației, daunele cauzate de tensionări și a explicat de ce se depreciază rubla.


Forumul rusesc „Viitorii lideri intelectuali ai Rusiei” va avea loc la Iaroslavl în perioada 1-4 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?