X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mitropolia cere interzicerea "propagandei imoralității" (VIDEO)

27 iun. 2013,, 14:48   Societate
3304 2
Fotо: noi.md
Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove a propus propria soluție pentru conflictul dintre Biserică și stat. În special, Biserica cere să fie introdusă în Legea cu privire la egalitatea de șanse un articol care ar interzice propaganda imoralității.

"Pentru a respecta și asigura protecția drepturilor copilului, a moralității publice și instituției familiei, pentru a nu aduce daune sănătății, dezvoltării spirituale și morale, inclusiv formarea în psihicul minorilor a concepțiilor greșite despre relațiile sexuale tradiționale și netradiționale, trebuie interzisă propaganda imoralității, mai ales în sistemul educațional, mass-media, publicitate și alte domenii larg mediatizate. Trebuie interzisă promovarea imoralității și în sfera privată atunci cînd în ea sînt implicați minori", a declarat jurista Elena Bîtcă, reprezentant al Comisiei Sinodale pentru probleme morale și sociale din cadrul Mitropoliei Moldovei.

Reprezentanții Bisericii solicită, de asemenea, ca formularea "propaganda imoralității" să fie definită și inclusă în proiectul de lege privind ordinea publică, elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. În opinia credincioșilor, o astfel de prevedere în lege nu ar contravine standardelor europene. Ei au oferit ca exemplu Ucraina, unde legea prevede protejarea psihicului copiilor de la imoralitate. "Un astfel de articol nu este în contradicție cu standardele internaționale", a subliniat Elena Bîtcă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?