X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon anunță o amplă acțiune de protest pe 24 septembrie

28 aug. 2017,, 13:32   Politică
13500 35

Pe 24 septembrie, ziua în care urma să se desfășoare referendumul republican consultativ inițiat de președinte, Igor Dodon pregătește o amplă acțiuni de protest în toate raioanele țării, informează Noi.md.

Demnitarul a precizat că în ciuda blocării acestei inițiative de către Curtea Constituțională, oamenii sînt în drept să se expună în privința celor patru probleme stringente, una dintre care se referă la anularea legii miliardului.

„În această toamnă vom face unele proteste, în special în ziua 24 septembrie, cînd urma să aibă loc referendumul consultativ inițiat pe patru subiecte importante. Uitați-vă cei din majoritatea parlamentară au anulat referendumul. Vom organiza proteste în toată țara sau la Chișinău, analizăm mai multe scenarii. Scopul e de a ne manifest poziția clară în susținerea subiectelor propuse de președinte și să trasăm obiectivele pentru următoarele luni”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni la NTV.

Oficialul a ținut să transmită și un mesaj oponenților săi, precizînd că este pregătit pentru orice scenariu, inclusiv o eventuală tentativă de impeachment, despre care vorbesc tot mai des comentatorii politici.

„Vreau ca oponenții noștri să știe ca pentru fiecare perioadă de risc, pentru fiecare lucru cu care ne amenință, sîntem gata pentru orice eveniment. Noi ne pregătim pentru toate riscurile. Examinăm foarte atent în cadrul Președinției ce ar putea face oponenții noștri împotriva statalității, împotriva instituției prezidențiale și care sînt acțiunile de răspuns”, a adăugat Dodon.


Șeful statului s-a referit și la subiectul alegerilor parlamentare din 2018, precizînd că își dorește în Parlament o „alianță pro-Moldova”.

„Să lăsăm temele care ne divizează și să ne concentrăm pe ceea ce ne unește. Sper că după alegerile parlamentare în Moldova se va crea o nouă majoritate care nu va fi proeuropeană sau prorusă, dar pro-Moldova. Haideți să găsim un consens toți împreună”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?