Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cibotaru VS Ciubotaru: raportul dintre politicieni și biserică

27 iun. 2013,, 12:51   Politică
5751 0
Foto: noi.md
Experții comentează diferit conflictul apărut în ultima perioadă între cler și politicieni în legătură cu revizuirea legii anti-discriminare.

Analistul politic Viorel Cibotaru consideră că la baza acestor disensiuni ar sta unele interese externe. ”Sînt suspiciuni că poziția ocupată de unii preoți ai bisericii, în primul rînd de episcopul Marchel, este susținută de o inițiativă mai largă din Federația Rusă. Aceasta creează diferite presiuni asupra unor instituții din R. Moldova pentru a zădărnici procesul de integrare al R. Moldova în spațiul european. Și apoi, înainte de a fi votată legea anti-discriminare, preoții au ajuns la un consens cu autoritățile. Acum tot ei se întorc, dar trebuie să înțelegem că de această lege depinde viitorul nostru european”, a opinat Cibotaru.

Pe de altă parte, în opinia sociologului Viorel (Benedict) Ciubotaru, conflictul apărut între biserică și guvernanți este generat de deciziile antihristice ale autorităților. ”Unii politicieni se împotrivesc credinței creștine și astfel devin dușmani ai ortodoxiei. Prin această lege, Mitropolia este impusă să aleagă între creștinism și politicieni. De fapt, actuala guvernare nu face decît să persecute creștinii și e normal că ei trebuie să se apere. Ceea ce face această guvernare este pur și simplu o prigoană a bisericii. S-ar putea ascunde în spatele episcopului Marchel oricine, dar nu putem nega faptul că această guvernare este antihristică. Politicienii care au promovat legea anti-discriminare sînt incompatibili cu creștinismul”, a conchis sociologul.

Zilele trecute, un grup de preoți au ieșit în fața presei, solicitînd guvernanților să se pocăiască pentru păcatele publice făcute și să-și ceară iertare de la poporul dezamăgit pentru acțiunile greșite întreprinse în ultimii ani de guvernare.
1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?