Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Administrația Trump pregătește închiderea programului „Work and Travel”

28 aug. 2017,, 19:00   Externe
2295 0

Administrația americană examinează posibilitatea reducerii numărului de vize acordate prin programele de schimburi culturale care le permit tinerilor din alte țări să lucreze temporar în SUA.

Inclusiv a celor pentru muncile de vară și ''au pair'', transmite Reuters, preluînd o informație apărută duminică în cotidianul Wall Street Journal (WSJ).

Președintele Donald Trump, care a folosit lucrători sezonieri în hotelurile și stațiunile imperiului său imobiliar, a promis în campania electorală o politică în favoarea locurilor de muncă pentru americani.

Potrivit The Wall Street Journal, care citează surse familiarizate cu planurile administrației, guvernul are în vedere ''reduceri majore'' pentru cinci din categoriile de viză pentru muncă temporară prevăzute prin programul de vize J-1.

Programul J-1 mai include vize pentru studenții din universități, însă WSJ scrie că acestea nu sînt vizate de reduceri.


Conform Departamentului de Stat, programul J-1 de acordarea de vize cuprinde 15 categorii care oferă ''oportunități pentru circa 300.000 de vizitatori străini pe an pentru a trăi experiența societății și culturii Statelor Unite''.

Departamentul de Stat nu a dorit însă să comenteze informațiile apărute în Wall Street Journal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?