Uniunea Pensionarilor protestează în fața Parlamentului (FOTO)

Uniunea Pensionarilor protestează în fața Parlamentului (FOTO)

Pensionarii au ieșit la protest chiar de Ziua Independenței. Cetățenii în etate spun că în Republica Moldova este greu de supraviețuit și acuză autoritățile de acest lucru.

Manifestanții au venit în centrul Capitalei cu pancarte și drapeluri a Republicii Moldova și spun că vor să fie auziți de cei de la guvernare.

Membrii Uniunii Pensionarilor din R. Moldova, organizatorii protestului, se arată nemulțumiți de situația precară a pensionarilor, creată de la Independență încoace.

Ei vin cu critici în privința recuperării „miliardul furat”, majorărilor infime a pensiilor după reforma sistemului de pensii și activității guvernării, care își apără propriile interese.

Manifestanții s-au întîlnit în Scuarul Europei, apoi au mărșăluit pînă la fața clădirii Legislativului.

„Ziua Independeței o întîmpinăm cu tristețe, cu lacrimi în ochi și durere în suflet, pentru că ai noștri copii și nepoți se află peste hotare, pentru pensiile și salariile mici, pentru că ne-au furat banii din vistieria statului și nu e posibil de a majora pensiile și salariile. Pentru că și noi, pensionarii, sîntem nevoiți să muncim. Mulți dintre noi ne aflăm peste hotare. Astfel noi sîntem astăzi răsplătiți”, a spus în discursul său unul dintre pensionari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load