Tentativă de atac terorist în Belgia

Tentativă de atac terorist în Belgia

Agresiunea cu cuțit comisă vineri seară în centrul Bruxellesului contra a doi militari este considerată ca un "atac terorist", a precizat Parchetul federal belgian pentru AFP.

"Considerăm că este vorba despre un atac terorist", a declarat o purtătoare de cuvînt a Parchetului. 

Atacatorul, asupra căruia soldații au deschis focul cu armele din dotare, "a decedat", a adăugat eaUn individ a atacat un soldat cu un cuțit, vineri seară, în centrul Bruxellesului, înainte de a fi "neutralizat" de militari aflați la fața locului, un informat autoritățile belgiene. 

"A avut loc un atac asupra unui militar la Bruxelles", a declarat pentru AFP poliția federală, adăugînd că "militari prezenți la fața locului au ripostat". Atacatorul era înarmat cu un cuțit, a precizat Parchetul federal belgian, însărcinat cu acest dosar. 

O patrulă de "militari a neutralizat un individ", a informat la rîndul său Centrul belgian de criză pe contul său de Twitter, în timp ce mass-media au anunțat că el a fost "grav rănit". Agresorul nu era cunoscut pentru acte de terorism. Potrivit agenției de presă Belga, bărbatul, în vîrstă de "vreo 30 de ani", a fost transportat la spital. El ar fi rănit doi militari, potrivit Belga, unul la față și altul la mînă. 

Agresorul a strigat "Allah Akbar", potrivit primarului orașului Bruxelles, Philippe Close. O sursă din cadrul poliției a afirmat pentru cotidianul lesoir.be că este vorba despre un somalez. 

"Întreg sprijinul nostru pentru militarii noștri", a scris pe Twitterpremierul belgian, Charles Michel. "Serviciile noastre de securitate rămîn în expectativă. Urmărim situația îndeaproape" cu Centrul de criză, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load