Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ambasadorul Moldovei, convocat la Ministerul de Externe al Rusiei

26 aug. 2017,, 08:10   Politică
2939 0

Ambasadorul Moldovei la Moscova, Andrei Neguţa, a fost convocat vineri la Ministerul afacerilor externe al Rusiei în legătură cu scrisoarea trimisă de autorităţile de la Chişinău către ONU privind retragerea militarilor ruşi care staţionează ilegal în regiunea transnistreană, scrie ria.ru.

Potrivit viceministrului rus de externe, Serghei Reabkov, "iniţiativa Chişinăului de a cere ONU să includă pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale a subiectului privind retragerea trupelor ruse din Moldova este una provocatoare".

Chişinăul a expediat miercuri o scrisoare la ONU prin care solicită ca subiectul privind retragerea trupelor ruse din Moldova să fie inclus pe agenda următoarei sesiuni a Adunării Generale, care va începe în 12 septembrie.

Pe de altă parte, presa din Rusia nu a ratat şansa de a manipula şi a distorsionat iniţiativa Republicii Moldova, scriind că Chişinăul ar cere retragerea trupelor de menţinere a păcii din regiunea transnistreană.

Anterior, şi reprezentantul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea, a interpretat eronat scrisoarea Chişinăului.


Diplomatul a declarat că autorităţile Moldovei cer retragerea militarilor din contingentul de menţinere a păcii, în timp ce reprezentantul nostru la ONU a solicitat scoaterea ultimului efectiv militar al Armatei a 14-a rămas pentru paza depozitului de muniţii din Colbasna.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?