Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Conform programului de granturi și copiii pot beneficia de bani

25 aug. 2017,, 17:40   Societate
2372 0

"Fondul pentru Tineri din Ialoveni" a dat startul aplicării la concursul de proiecte din cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri.


Surse din cadrul Fondului au declarat că scopul programului este de a activa participarea tinerilor la viaţa civică şi dezvoltarea comunitară, la educaţie, instruire şi informare, la procesul decizional.

"Programul de Granturi Mici este destinat tinerilor cu vîrsta cuprinsă între 14 şi 30 ani din localităţile raionului Ialoveni. Pentru a putea solicita finanţare, tinerii trebuie să facă parte dintr-un grup de iniţiativă, format din minim trei persoane sau să fie membri ai Consiliilor Locale ale tinerilor, care vor fi responsabili de conceperea ideii de proiect şi implementarea acestuia", a comunicat reprezentantul fondului.

Potrivit lui, eligibile pentru finanţarea pînă la 8 mii de lei sînt proiectele care promovează activităţile din domeniul ecologic, de îmbunătăţire a infrastructurii sociale şi educaţionale, instruire şi educaţie nonformală, educaţie civică.

Proiectele care au un caracter politic sau religios, care promovează consumul alcoolului sau a drogurilor, discriminează anumite categorii etnice şi sociale şi instigă la xenofobie, rasism, violenţă şi ură, nu se acceptă.

Cererile pot fi depuse pînă pe 15 septembrie. Începutul realizării proiectelor, preconizate pentru cel mult două luni, se aşteaptă pe 29 septembrie.

Programul "Fondul pentru Tineri Ialoveni" este coordonat de Asociaţia Obştească "Eco-Răzeni", în parteneriat cu Consiliul Raional Ialoveni, şi realizat cu suportul financiar al Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Guvernul Suediei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?