X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Temperaturi extremale ne așteaptă în acest week-end

25 aug. 2017,, 16:31   Societate
2734 1

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI informează cetățenii despre pericolul excepțional de incendii, notează NOI.md.

Atenționările pompierilor vin în contextul avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat, despre vremea caniculară cu temperaturi de peste 33 - 35 grade celsius, care urmează să se instaleze în Republica Moldova în perioada 26 -27 august. În aceste zile crește riscul excepțional de incendii în special în zona de sud a țării, iar din cauza lipsei cantității semnificative a ploilor, până pe 1 septembrie riscul de incendii se poate extinde pe o mare parte a teritoriului.

În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor, să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere. Mai mult, persoanele care aleg să se odihnească în spații de agrement sau zone forestiere sunt rugate să evite aprinderea rugurilor și focurilor de tabără. În caz de situații de risc, oamenii pot apela de urgență Serviciul 901.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?