Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Iurie Leancă: Moldova a obţinut progrese la capitolul liberalizării regimului de vize, dar mai are restanţe

27 iun. 2013,, 10:18   Politică
3049 5
Foto: gov.md
"Comisia Europeană a recunoscut că Moldova a obţinut progrese în procesul de implementare a Planului de Acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize cu UE, însă a constat că are şi restanţe", a anunțat miercuri după şedinţa Guvernului, premierul Iurie Leancă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Leancă a declarat că în raportul său, prezentat în cadrul Consiliului de cooperare RM-UE, Comisia a indicat domeniile unde autorităţile trebuie să mai muncească.

"În special, este vorba despre introducerea paşaportului biometric cu cip integrat, consolidarea independenţei CNA, CNI, reforma justiţiei, consolidarea instituţiei ombudsmanului. Obiectivul nostru este că după ce vom obţine succese la acest capitol, Comisia Europeană să reuşească să prezinte un nou raport, iar în cadrul summitului de la Vilnius să spună că Moldova a realizat planul de acţiuni şi să recomande ţărilor UE să ridice regimul de vize", a spus Leancă.

Premierul şi-a exprimat speranţă că Moldova va reuşi să îndeplinească toate condiţionalităţile UE, astfel încît raportul Comisiei să fie unul pozitiv şi să fie prezentat înainte de summitul de la Vilnius.

"Nimeni nu aşteaptă de la noi finalizarea tuturor acţiunilor. Ceea ce contează este să demonstrăm determinare, voinţă politică şi un proces pozitiv", a spus Leancă.

Premierul a mai anunţat că pînă la finele anului omologul său din Luxemburg, Jean-Claude Juncker, va efectua o vizită în R.Moldova.

"Sper totuşi ca această vizită să aibă loc înaintea summitului de la Vilnius", a spus Iurie Leancă, precizînd că acesta este deschis faţă de perspectiva de integrare europeană a R.Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?