X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Licitații publice în regim online

25 aug. 2017,, 12:11   Business
4156 3

Achizițiile publice se vor face mai transparent cu ajutorul platformei online mTender care a fost prezentată astăzi la Ministerul Finanțelor, potrivit unui comunicat de presă al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

La acest eveniment au fost reprezentate peste 70 companii publice și private, acoperind sectoare diverse din economia națională – industrie, transport, agricultură, construcții, medicină și farmaceutică etc.

Specialiștii Ministerului Finanțelor au informat despre funcționarea platformei și despre beneficiile pe care ea le va aduce – în special reducerea costurilor la achizițiile publice, transparență și oportunități sporite pentru firmele private de a obține contracte publice. La rîndul lor, reprezentanții companiilor au venit cu propuneri și sugestii pentru ca această platformă să ofere cît mai multe șanse celor interesați și să stimuleze concurența corectă pe piață.

Vorbind despre avantajele platformei mTender, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a spus: „Această platformă va aduce beneficii atît statului - prin prețuri mai avantajoase pentruproduse de calitate, cît și antreprenorilor - prin crearea unui mediu concurențial". De asemenea, directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, și-a afirmat încrederea că acest eveniment le-a fost de folos oamenilor de afaceri și că el va spori încrederea lor în sistemul electronic de achiziții publice și îi va convinge pe mai mulți antreprenori să participe la licitații.

În cadrul acestui eveniment, AOAM și Ministerul de Finanțe au semnat un memorandum de colaborare privind eficientizarea sistemului de achiziții publice, la care sînt parte mai multe asociații de business din țară.


Sistemul de achiziții publice online este realizat cu ajutorul unei finanțări BERD și se află acum în faza de testare. Conceptul acestei platforme va fi aprobat printr-o hotărîre de guvern în perioada următoare. Platforma va deveni deplin funcțională în cursul anului 2018, introducîndu-se obligativitatea efectuării achizițiilor de către instituțiile publice prin intermediul ei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?