Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ajutor pentru şcolarizarea copiilor din familiile social vulnerabile

24 aug. 2017,, 18:39   Societate
2594 0

Mai multe familii social vulnerabile vor beneficia de ajutoare materiale unice pentru şcolarizare cu ocazia începerii noului an de studii.

În acest sens, vor fi alocate 10 mln lei din sursele Fondului republican de susținere socială a populației, parte componentă a bugetul de stat, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale a comunicat astăzi că mijloacele financiare vor fi acordate prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, care vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea acestor ajutoare conform deciziilor consiliilor de administraţie.

Stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă şcolară din familii social vulnerabile va fi efectuată de comun cu instituţiile de învăţământ din teritoriu şi comisiile obşteşti pentru evaluarea necesităţilor de acordare a ajutoarelor materiale de pe lângă primăriile localităţilor.

În mun. Chişinău, ajutoarele unice, în sumă de 700 lei pentru un copil, vor fi acordate la 8000 de copii, din mijloacele Fondului municipal Chişinău de susţinere socială a populaţiei. În total vor fi valorificate circa 15,6 mln lei.


În anul trecut, au beneficiat de ajutoare materiale circa 30 mii de copii din familii defavorizate, în sumă totală de peste 15,5 mln lei.

Beneficiarii de ajutoare materiale din municipiul Chişinău vor ridica banii de la filialele „Moldindconbank”, iar cei din celelalte localități ale țării de la ÎS „Poşta Moldovei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?