X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Pentru ce instituţiile media din Moldova au şansa să cîştige pînă la $15

24 aug. 2017,, 18:20   Societate
2108 0

Instituţiile media din Republica Moldova pot beneficia de granturi de la $5 pînă la $15 mii, în cadrul programului "Mass-media în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova".


Organizatorii au declarat că granturile vor fi oferite de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Republica Moldova.

"La concursul de granturi pot participa toate instituţiile media din Moldova, organizaţiile nonguvernamentale, bloggerii/vloggerii, activiştii şi persoanele fizice care respectă standardele etice şi politica editorială independentă".

"Participarea în echipă este binevenită. Scopul concursului este de a evalua, consulta şi susţine financiar, de a îmbunătăţi viabilitatea şi de a crea o nouă dimensiune a mass-media locale în dezvoltarea democratică a ţării. Granturile pentru Oportunităţi Noi sînt în special destinate pentru a promova dezvoltarea sau extinderea platformelor mass-media noi şi a instrumentelor inovatoare", a comunicat coordonatoarea programelor CJI, Olga Lanovaia.

Potrivit ei, cei care doresc să participe la concurs trebuie să prezente dosare în limba rusă sau romînă, care să conţină o prezentare generală a solicitantului, CV-urile membrilor echipei sau persoanelor fizice, bugetul planificat pentru implementarea iniţiativei, inclusiv costurile salariale.

"Proiectele candidaţilor trebuie să fie îndreptate spre crearea aplicaţiilor pentru telefoane mobile, ediţii online sau a ştirilor actuale pe reţelele de socializare, anunţarea temelor actuale prin metode interactive, promovînd responsabilitatea şi participarea civică. Juriul va evolua creativitatea, actualitatea proiectului, utilizarea inovaţiilor şi direcţionarea spre persoanele din mediul rural şi minorităţile naţionale", a spus ea.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 11 septembrie 2017, grantul va fi oferit fiecărei persoane, iar valoarea acestuia va fi în funcţie de proiectul care trebuie realizat în decurs de un an.

Programul "Mass-media în sprijinul democraţiei, incluziunii şi responsabilităţii în Moldova" (MEDIA-M) a fost lansat în mai 2017 de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Internews în Republica Moldova, pentru a acorda ajutor presei din Moldova. Programul este prevăzut pentru cinci ani şi este realizat cu sprijinul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?