X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost găsite rămășițe din monumentul lui Lenin din Fălești

24 aug. 2017,, 13:52   Societate
4907 5

La Făleşti au fost descoperite bucăţi ale monumentului din granit al lui Lenin, care a fost aruncat noaptea de pe postament de către persoane necunoscute, distrus şi scos din centrul oraşului.

Consilierul raional şi orăşenesc din Făleşti al „Partidului Nostru” Eduard Pleşca a publicat pe pagina sa de Facebook un video în care a arătat ce a rămas din monumentul distrus la comanda autorităţilor raionale.


„Ştiţi cu toţii ce s-a întîmplat la Făleşti. Vedeţi monumentul distrus, bucăţile care se află pe teritoriul Consiliului raional, care respinge implicarea sa în această situaţie. Preşedintele raionului, Iraida Bînzari, care reprezintă Partidul Democrat, la fel, declară că nu ştie nimic, că ar fi fost „o decizie mai veche a consiliului orăşenesc”, despre care nimeni nu ştie nimic şi care nici nu există în realitate”. În acelaşi timp, după cum se spune în înregistrarea video, anume preşedintele raionului, potrivit comisarului poliţiei din Făleşti, a luat această decizie.

Consilierul şi-a exprimat indignarea faţă de actul de vandalism de care comunitatea acuză reprezentanţii puterii raionale, care au decis în acest mod „să curăţe locul” pentru sărbătorirea Zilei Independenţei. După cum a anunţat Eduard Pleşca, la locul faptei a fost chemată poliţia, dar pînă la ora publicării video-ului nicio reacţie din partea oamenilor legii nu a urmat, iar grupul operativ nu a venit la faţa locului. Potrivit consilierului, trebuie să ia măsuri şi Procuratura, în legătură cu cererea depusă.
Consilierul a amintit că monumentul lui Lenin la Făleşti a fost construit conform proiectului arhitectului moldovean Lazăr Dubinovschi, cunoscut în multe ţări ale lumii, şi reprezintă un monument al arhitecturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?