Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voronin despre Acordul de Asociere cu UE

24 aug. 2017,, 09:31   Politică
5635 3

Preşedintele Partidului Comuniştilor, fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, consideră că autorităţile moldovene s-au grăbit să semneze Acordul de Asociere cu UE, care "trebuia să fie semnat abia peste 20 de ani".

Surse din cadrul PCRM au relatat pentru INFOTAG că despre aceasta el a declarat miercuri, la întrevederea cu şeful Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, care îşi încheie misiunea diplomatică în republică.

Voronin a amintit că PCRM "încă în anul 2002 a ales calea modernizării europene, dar nu pentru a fi pe placul cuiva, ci pentru dezvoltarea ţării".

"Guvernarea actuală a renunţat la facilităţile atinse de comunişti odată cu dobîndirea dreptului la comerţ asimetric cu ţările UE, urmărind obiective politice, dar nu şi dezvoltarea internă a Republicii Moldova. În plus, guvernarea nu numai că nu valorifică potenţialul enorm pe care l-au lăsat comuniştii, dar şi l-a respins", a spus fostul preşedinte.

Potrivit lui, diplomatul european pleacă din Moldova într-o perioadă dificilă, alarmantă.

"Ţara este condusă de neprofesionişti, care ştiu doar cum să fure şi să corupă. Pentru a se menţine la putere şi a nu fi traşi la răspundere pentru furtul miliardului şi pentru alte infracţiuni, ei sînt gata de orice. Anume din acest motiv ei au mers împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi au schimbat sistemul electoral. În acelaşi timp, autorităţile de fiecare dată aruncă noi teme, pentru a dezbina societatea moldovenească şi pentru a o îndepărta de problema principală - capturarea statului", a spus Voronin.

Potrivit comunicatului, Pirkka Tapiola i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru cooperare pe parcursul celor 12 ani de cînd se cunosc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?