X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Dodon: Prin Acordul de liber schimb împingem Transnistria în brațele altora

26 iun. 2013,, 13:16   Politică
3835 4
Foto: noi.md
Semnarea Acordului de liber schimb cu UE prevede deschiderea pieței moldovenești pentru produsele din UE, care sînt mult mai competitive decît produsele noastre. De această părere este liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, care susține că după semnarea Acordului de liber schimb vor avea de suferit producătorii autohtoni, relatează NOI.md.

„Este straniu că această guvernare nu vrea să facă publice negocierile pe care le-a finalizat. Ca să fie clar: este vorba despre deschiderea pieței moldovenești pentru produsele din UE, care sînt mult mai competitive decît ale noastre. Prin Acordul de liber schimb vor avea de suferit producătorii autohtoni, în primul rînd. Nu este vorba de liberalizarea totală a exportului de produse spre UE, ci de unele produse importante ca zaharul și altele, ceea ce ne face să concluzionăm că, de fapt, nu obținem mai nimic. Prin liberalizare, doar oferim acces la piața noastră pentru unele produse mai ieftine”, a spus Dodon.

Totodată, liderul PSRM susține că situația este la fel de complicată pentru agenții economici din stînga Nistrului. Potrivit lui, după 2015, partea stîngă a Nistrului nu va beneficia de relații comerciale preferențiale cu UE, dar de comerț preferențial cu țările membre ale Uniunii Euroasiatice, care intra în vigoare exact în același moment. “La 1 ianuarie intră în vigoare acest Acord de liber schimb, şi va pune Transnistria într-o situaţie mai dificilă spre exporturi. Prin acest acord, noi încă o dată dăm într-o parte regiunea transnistreană de la Moldova și, practic, o împingem în brațele altora”, a spus Dodon.

Consiliul de Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană a confirmat încheierea negocierilor pe marginea Acordului de asociere, inclusiv a Acordului de liber schimb cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?