Noi detalii în cazul ”Trei Palmieri”

Noi detalii în cazul ”Trei Palmieri”

Suma mijloacelor financiare a investitorilor de la ”Trei Palmieri”, utilizate neconform destinației depășește 101 000 000 lei, notează NOI.md.

În privința învinuiților a fost pornită o altă cauză penală, care a fost transmisă în instanța de judecată, persoanele până la moment aflându-se în arest.       

Totodată, la 21 august 2017, în urma efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, au fost reținuți, pe un termen de 72 ore, actualul administrator de insolvabilitate al întreprinderii și contabilul-șef al acesteia.

Suspecții sunt bănuiți de complicitate la comiterea infracțiunii de ”Delapidare a averii stăine în proporții deosebit de mari”, manifestată prin faptul că, folosind intenționat situația de serviciu, au contribuit la stingerea datoriilor debitorilor întreprinderii, în sumă totală de aproximativ 15 500 000 lei.

Menționăm că, aceste mijloace financiare urmau să fie restituite întreprinderii și utilizate în scopul finisării construcției blocului locativ.            

Reamintim că la 29 martie 2017, cele trei persoane bănuite de escrocherie în proporții deosebit de mari, au fost reținute pentru 72 de ore.

Actualmente se desfăşoară acţiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor cauzei şi a altor persoane eventual implicate în schema frauduloasă investigată.

În caz că li se va dovedi vinovăția, suspecții riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani închisoare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load