Precizările lui Candu pe marginea solicitării Moldovei la ONU

Precizările lui Candu pe marginea solicitării Moldovei la ONU

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, confirmă că autoritățile de la Chișinău au cerut la ONU retragerea trupelor rusești din regiunea transnistreană, informează Noi.md.

Demnitarul a ținut să precizeze că Declarația adoptată de Parlament la sfîrșitul lunii iulie cu privire la retragerea trupelor militare străine „nu a fost un simplu document” și că acțiunile guvernării în vederea atingerii acestui deziderat vor continua.

„De 25 de ani, sub pretextul unei misiuni de pacificatori, Federația Rusă ne intimidează, ținînd ilegal pe teritoriul țării noastre trupe, muniții și armament. La sfîrșitul sesiunii, Parlamentul a adoptat o Declarație prin care a solicitat retragerea acestora și respectarea neutralității și statalității Republicii Moldova. Nu a fost un simplu document. Vom continua să facem totul pentru reintegrarea teritoriului. Autoritățile Republicii Moldova au solicitat Organizației Națiunilor Unite să includă subiectul scoaterii trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre, pe agenda zilei a celei de-a 72 sesiune a Adunării Generale a ONU, care se va desfășura la începutul lunii viitoare”, a reacționat Candu.

Menționăm că reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a cerut, prin intermediul unei scrisori adresate organizației internaționale, ca problema retragerii trupelor militare ruse de pe teritoriul țării să fie inclusă pe agenda următoarei sesiunii plenare. Cea de-a 72- a sesiune a Adunării Parlamentare ONU va începe pe 12 septembrie curent.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load