X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Șevciuk s-a adresat transnistrenilor

23 aug. 2017,, 15:50   Politică
29354 31

Fostul preşedinte al Transnistriei, Evghenii Şevciuk, care se ascunde la Chişinău de organele de drept din autoproclamata RMN, îndeamnă populaţie din regiune concetăţenii "să nu tolereze umilinţa impusă prin sărăcie şi lipsă de drepturi încă patru ani".

Astfel el a reacţionat pe reţelele de socializare la interviul bancherului transnistrean Vladimir Ignatiev, care afirmă că "i s-a propus să-l predea pe Şevciuk, însă el a refuzat".

Şevciuk consideră că "a venit timpul ca toţi cei care se gîndesc la viitorul Patriei să se unească. Nimeni nu are dreptul să să-şi bată joc de poporul harnic şi mîndru".

El le-a propus transnistrenilor să atragă atenţia la ce fac oamenii lui Victor Guşan (proprietarul holdingului "Sheriff"), cum anume ei acaparează bunurile, estorchează bani şi fabrică dosare penale.

Potrivit lui Şevciuk, demiterea actuale conduceri a Transnistriei este posibilă prin "desfăşurarea unui referendum".

Evghenii Şevciuk a fugit în noaptea de 28 iunie în Moldova sub pretextul că este persecutat politic de noua guvernare. Acest lucru s-a întîmplat imediat după ce Sovietul Suprem i-a retras imunitatea şi procuratura a pornit pe numele lui Şevciuk şase dosare penale pentru diferite încălcări, inclusiv pentru corupere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?