Teroriștii din Spania înaintea atentatelor au făcut o călătorie la Paris

Teroriștii din Spania înaintea atentatelor au făcut o călătorie la Paris

Teroriști autori ai atentatelor din Catalonia au făcut o călătorie 'extrem de rapidă' la Paris.

În prezent desfășurîndu-se o investigație pentru a elucida motivul deplasării, a anunțat marți ministrul de interne francez, Gerard Collomb, care a spus din nou că membrii celulei teroriste care a acționat în Spania nu s-au aflat în atenția serviciilor secrete franceze, informează agenția EFE.

Într-un interviu radiotelevizat pentru posturile BFMTV și RMC, oficialul francez a precizat că respectiva călătorie foarte scurtă la Paris a fost efectuată de membri ai acelei celule cu mai puțin de o săptămînă înaintea atentatelor de la Barcelona și Cambrils.

Un autoturism Audi în care se aflau aceștia a fost surprins de un radar al poliției franceze pentru că a depășit viteza legală, a mai menționat ministrul Gerard Collomb.

Potrivit cotidianului Le Parisien, care face referire la o sursă din cadrul poliției, acel autoturism este chiar cel folosit în atentatul de la Cambrils și a fost surprins de radarul poliției franceze pe data de 12 august, iar în vehicul erau patru persoane, care conform altor surse citate de aceeași publicație s-au cazat o noapte, pe 11 august, la un hotel din regiunea pariziană.

Surse din cadrul guvernului spaniol au declarat agenției EFE că ministrul Gerard Collomb se va întîlni miercuri la Paris cu omologul său spaniol, Ignacio Zoido, și vor discuta de asemenea despre călătoria efectuată de acei teroriști în Franța, în cadrul investigației fiind avută în vedere și o posibilă conexiune a celulei teroriste din Spania cu vreuna din Franța.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load