În Moldova a sporit volumul comerțului cu ridicata

În Moldova a sporit volumul comerțului cu ridicata

În prima jumătate a anului 2017 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerț cu ridicata a depășit 41 de miliarde de lei, majorîndu-se cu 18,6 la sută față de perioada similară a anului 2016, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, studiul efectuat de Direcția analiză și prognozare macroeconomică denotă că, în ianuarie-iunie 2017, în comparație cu perioada analogică a anului 2017, volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate de comerț cu ridicata s-a diminuat cu 4 la sută și a constituit circa 19,9 miliarde de lei.

În perioada raportată a fost înregistrată o majorare a volumului cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piață prestate populației. Totodată, cea mai mare pondere a serviciilor acordate a revenit domeniului sănătății și asistenței sociale – 51,3 la sută, urmat de cazare și alimentare publică cu o pondere de 17,9 la sută și serviciile prestate în învățămînt – 12,1 la sută.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, în prima jumătate a anului 2017, în comparație cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri la agenții economici care prestează servicii de piață întreprinderilor s-a majorat cu 8,8 la sută.

În structura serviciilor respective cea mai mare pondere îi revine domeniilor transport și depozitare – 44 la sută, informații și telecomunicații – 30,7 la sută, tranzacții imobiliare – 10,8 la sută și activități profesionale, științifice și tehnice – 10,4 la sută.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load