X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Buget impresionant pentru organizarea primului festival oeno-gastronomic

22 aug. 2017,, 14:00   Afiș
1814 0

Directorul genereal al Oficiului viei și vinului, Gheorghe Arpentin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că la festival vor participa 21 de companii vinicole, 27 de producători de alimente, 20 de producători de fructe, pomușoare, nuci și miere, etc.

Toți participanții la festival sînt din cele patru regiuni cu Indicație Geografică Protejată: Codru – regiunea centrală a Moldovei; Ștefan Vodă – sud – est; Valul lui Traian – sud – vest și Divin – Asociația producătorilor de divinuri și brandy.

Aceste regiuni sînt înregistrate în Uniunea Europeană. Dintre cei 250 de producători de vinuri din Moldova, 75 de companii deja au obținut dreptul de a folosi indicația geografică protejată. Acest lucru vorbește despre calitatea înaltă a producției.

Anume divizarea pe regiuni este specificul festivalului care, pe langa vinuri, va promova și bucătăria din aceste zone: Codru – vin și bucate di ncarne, Ștefan Vodă – vin și bucate din pește; Valul lui Traian – vin și gustări din brînzeturi, Divin – cocktailuri pe bază de divin și ciocolată. Festivalul DeVin&DeGust, care se va desfășura pe 26 august la complexul Vatra (traseul Chișinău – Ungheni, km 32)este organizat de Oficiul Național al viei și vinului, uniunea vinificatorilor, cu susținerea partenertului strategic – Proiectul de competitivitate a Moldovei, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, precum și cu susținerea partenerilor: ministerul Agriculturii și cel al Educației.

Transportul spre locația festivalului va fi gratuită din zona uzinei Topaz.


Organizatorii estimează că la festival vor participa peste cincii mii de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?