Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gata cu carnea la grătar în centrul Chișinăului !

22 aug. 2017,, 12:00   Capitala
4268 0

De acum înainte prepararea bucatelor în centrul Chișinăului va fi sancționată.

Restricțiile vizează, în primul rînd, acei agenți economici care în timpul festivităților prepară frigărui și vată dulce pe Piața Marii Adunări Naționale. O decizie corespunzătoare a fost semnată de către primarul interimar al municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, relatează NOI.md.

Restricțiile vor fi aplicate pentru prima dată la următoarele festivități prilejuite de Ziua Independenței, care vor avea loc în centrul Chișinăului la 27 august. Potrivit dispoziției Primăriei, în centrul Chișinăului va fi interzisă funcționarea tarabelor cu frigărui și vată de zahăr. În plus, se interzice plasarea autovehiculelor destinate comerțului ambulant pentru vînzarea cafelei, precum și a gheretelor, tonetelor și tarabelor.

Cetățenii și oaspeții capitalei care vor vizita PMAN de Ziua Independenței vor putea procura produse de patiserie fără cremă, băuturi răcoritoare, obiecte «hand-made», suveniruri și articole cu simbolurile de stat. Autoritățile municipale nu vor limita activitatea agenților economici care vînd astfel de mărfuri. Cu toate acestea, lor li s-a impus o condiție care îi obligă pe antreprenori să vîndă produse numai în corturi de culoare albă. În plus, aceștia vor trebui să notifice în prealabil Direcția municipală comerț, alimentație publică și prestări servicii că intenționează să participe la tîrgul organizat cu ocazia Zilei Independenței.


Anterior a devenit cunoscut faptul că, în legătură cu pregătirile către Ziua Independenței și organizarea manifestărilor solemne, în perioada 25-27 august traficul din centrul Chișinăului va fi restricționat. Acest lucru este determinat de faptul că în acest an scena principală nu va fi amplasată lîngă trotuar, ca în anii precedenți, ci chiar pe carosabil. În plus, organizatorii au comunicat despre planurile de amenajare a unei scene mici lîngă Arcul de Triumf. Primăria nu a comunicat deocamdată dacă restricțiile de circulație în „inima” Chișinăului vor fi impuse trei zile consecutive sau va fi instituit un regim de circulație special.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?