X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Rusia: Şeful serviciului sanitar federal îndeamnă populaţia să facă alegeri alimentare 'patriotice'

26 iun. 2013,, 08:30   Externe
1985 0
Foto : vesti.kz
Şeful serviciului de sănătate publică din Rusia şi-a sfătuit conaţionalii să îşi protejeze sănătatea şi să renunţe la tentaţiile unor feluri de mîncare 'mai exotice', cum ar fi sushi sau hamburgeri, şi să fie mai 'patrioţi' cînd îşi aleg alimentaţia, transmite RIA Novosti.

Vorbind cu presa marţi, Ghennadi Onişcenko, şeful Rospotrebnadzor (serviciul sanitar federal rus), a apreciat că ruşii mănîncă de regulă mîncare 'tradiţională', mai puţin în cazul unor 'excepţii exotice precum McDonalds.' Vorbind despre un 'patriotism alimentar', el a îndemnat la atenţie mai ales faţă de bucătăria japoneză, aparent pentru că aceasta foloseşte peşte crud şi conservat.

Nicio o nouă inspecţie sanitară pentru numeroasele restaurante de sushi care au înflorit în principalele oraşe ruseşti din anii 1990 nu mai este planificată în această vară, a adăugat Onişcenko. 'Continuăm să fim vigilenţi în ceea ce priveşte localurile cu sushi din punct de vedere cultural (...), dar nu instituim măsuri speciale pentru a le monitoriza', a explicat responsabilul.

Potrivit RIA Novosti, nu este prima dată cînd Onişcenko îi avertizează pe ruşi în legătură cu pericolele reprezentate de consumul de sushi şi de angajarea în 'aventuri gastrointestinale'. În luna iunie a anului trecut, el a lansat un avertisment similar: 'noi sîntem un popor cu tradiţii culinare puternice şi nu trebuie să ne lăsăm seduşi de mîncăruri exotice'.AGERPRES/(AS - autor: Bogdan Mureşan, editor: Ionuţ Mareş)

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?