X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Copaci care nu au ce căuta în grădina ta

21 aug. 2017,, 00:00   Societate
13301 8

Amenajarea spațiului verde nu este deloc o treabă ușoară și asta pentru că nu poți alege plantele sau copacii în mod întîmplător, ci trebuie să ții cont de anumite reguli.

Dacă pînă acum credeai că modul în care îți decorezi grădina ține doar de simțul tău estetic și de preferințe, ei bine, lucrurile nu stau tocmai așa. Dacă vrei să te ferești de pericole, trebuie să alegi cu mare atenție copacii pe care vrei să-i plantezi în grădina ta, mai ales pe cei din apropierea locuinței. Oricît ar fi de frumoși, o parte dintre ei nu sînt tocmai stabili și îți pot pune viața în pericol.

Copaci pe care să nu îi plantezi în curtea ta

Plopul


Plopul este înalt și impunător, dar nu are ce căuta în grădina ta. În ciuda aspectului impunător, rădăcina acestuia este una foarte moale, iar la o ploaie mai puternică este posibil ca acest copac să cadă. Fiind destul de înalt, plopul îți poate distruge casa, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Dudul

Dudul face acele fructe dulci și aromate, motiv pentru care multe persoane își doresc să îl aibă în grădină. Pe lîngă fructe, acest copac produce cantități foarte mari de polen și se poate transforma într-un adevărat pericol pentru cei care suferă din cauza alergiilor. În plus, el atrage o mulțime de insecte și viermi de mătase, lucru care poate deveni deranjant.

Arţarul norvegian

Arţarul norvegian se poate transforma într-un adevărat spectacol odată cu venirea toamnei, căpătînd culori dintre cele mai intense. Chiar dacă îți înfrumusețează grădina, acesta va împiedica alte plante să se dezvolte și asta pentru că rădăcinile lui vor lua din sol aproape toate substanțele nutritive.

Salcia plîngătoare

O vedem adesea în mai toate cataloagele de design exterior, fără să știm că în spatele aspectului ei se află și cîteva dezavantaje majore. Rădăcinile salciei sînt foarte puternice și se întind pe o suprafață destul de mare, ceea ce face aproape imposibilă plantarea lor în zona conductelor și asta pentru că le poate distruge cu ușurință, potrivit edifica.ro. În plus, aceasta va consuma toată apa din sol, afectând celelalte plante din jurul ei.

Nucul

Nucul este copacul care poate distruge în totalitate celelalte plante din grădină și asta pentru că împrăștie în jurul său substanțe toxice. Mai mult, acesta poate reprezenta un pericol pentru fundația casei, mai ales dacă este plantat la mai puțin de 10-15 metri distanță. Rădăcinile sale pot afecta structura de rezistență a locuinței.

Chiparosul

Chiparosul este un arbore care dă un aer special grădinii tale, însă el este foarte fragil. În situațiile în care vremea este capricioasă, probabilitatea ca acesta să iasă din pământ este foarte mare, lucru care îți poate distruge locuința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?