Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Pe cine a decorat Başcanul Găgăuziei

18 aug. 2017,, 16:20   Politică
3536 4

Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a acordat vineri ordine şi diplome persoanelor cu notorietate din Autonomie "în legătură cu cea de-a 27-a aniversare a proclamării Republicii Găgăuze".


La ceremonia de acordare a distincţiilor, ea a menţionat că istoria Găgăuziei "se bazează pe lupta cetăţenilor săi pentru independenţă şi statalitate".

„Acum 27 de ani, nimeni nu şi-a putut imagina că Găgăuzia va avea propriile instrumente de putere, oportunităţi politice. Iar astăzi le avem. În plus, în ultimii ani economia Autonomiei este în creştere, investiţiile străine şi interne sporesc. Tinerii rămîn în regiune, beneficiind de educaţie şi dorind să se dedice ţării lor natale", a spus oficialul.

Cu Ordinul "Gagauz Yeri" au fost decoraţi Valeri Ianioglo, Pantelei Grosu, Nicolai Dragan şi Petru Buzadji. Ordinul "Mihail Ciachir" a fost acordat fostului deputat al Partidului Democrat, Alexandru Stoianoglo, şi profesorului Alexandru Onofrei. Cîteva zeci de persoane au primit titlul de "Cetăţean de onoare al Găgăuziei", diplome ale Guvernului Republicii Moldova şi certificate de onoare ale başcanului Găgăuziei şi Adunării Populare.


Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promis că va veni la 19 august la sărbătoarea prilejuită de "proclamarea Republicii Găgăuze". Oficialii de la Chişinău au ignorat sistematic această dată. Primul care a întreprins o vizită la o astfel de festivitate a fost prim-ministrul Valeriu Streleţ (numit în această funcţie de PLDM). Al patrulea preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în timpul mandatului său a vizitat Autonomia doar o singură dată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?