Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Episcopul Marchel: Cine-i Timofti?

25 iun. 2013,, 03:14   Societate
19709 25
Foto: vesti.md
Președintele Nicolae Timofti nu agrează vizita din septembrie a Patriarhului Kiril în Moldova. Potrivit portalului Deschide.md, în opinia șefului statului asemenea vizite se fac într-un context exclusiv politic, în care Moldova oscilează între doi vectori: Est și Vest. Declarațiile lui Timofti au generat nemulțumirea slujitorilor bisericii. Episcopul de Bălți și Fălești Marchel a declarat pentru puls.md că este "gata să scoată oamenii la proteste, în cazul în care Timofti va întreprinde careva măsuri împotriva vizitei Patriarhului Kiril".

"Cine-l ia în seamă, acest om de nimic? Oare el să-și ridice vocea umilă împotriva preasfinției sale Patriarhul Kiril? Dacă vom organiza biserica, vom mătura totul în calea noastră, este oare el în stare să înțeleagă cu capul lui de 65 de ani? ", se indignează Markel.

"El încă se va împotrivi sosirii preasfințitului Patriarh Kiril ... Biserica noastră este de 200 de ani sub oblăduirea Bisericii Ruse, și nici un Timofti, nici Timoftișor, nimeni altul nu se va opune pentru că este voința noastră, în numele a 93 la suta dintre creștinii ortodocși care respectă și sînt mîndri de faptul că sîntem conduși de Patriarhul Kiril . Iar ei s-ar fi uitat mai bine, cît costă lumina și cît de mult primesc pensionarii"- se indignează episcopul.

Vizita Patriarhului în Moldova și regiunea transnistreană este programată pentru 7-9 septembrie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?