X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova a obținut o creștere considerabilă a comerțului cu UE

17 aug. 2017,, 11:41   Economie
3559 4

Moldova a obținut o creștere considerabilă a volumului exportului și importului cu țările Uniunii Europene în toate pozițiile.

Acest lucru rezultă din analiza datelor cooperării economice multilaterale a Moldovei cu țările Uniunii Europene, fapt constatat în cadrul unei întrevederi a vicepremierului, ministrului Economiei și Infrastructurii al Moldovei, Octavian Calmîc, cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, care și-a încheiat misiunea diplomatică în țara noastră, relatează NOI.md.

Părțile au efectuat un schimb de opinii pe marginea progresului obținut în realizarea obiectivelor planului de acțiuni al Acordului de asociere RM-UE, în special a aspectelor cooperării comercial-economice dintre Moldova și țările UE.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei și Infrastructurii, interlocutorii au menționat că au fost înregistrate rezultate considerabile și în alte domenii importante, precum energetica, transportul, industria, antreprenoriatul, societatea informațională. Octavian Calmîc i-a mulțumit șefului Delegației UE în Moldova pentru sprijinul și asistența acordată țării noastre de Uniunea Europeană în procesul de integrare europeană, precum și cel de transformare democratică, economică şi socială a Moldovei.

Ministrul Economiei și Infrastructurii și-a exprimat speranța că în septembrie va fi lansat proiectul „Comunicare si sporirea vizibilității Acordului privind Zona Aprofundată și Cuprinzătoare a Comerțului Liber (DCFTA) RM-UE” și proiectul „Suport pentru Infrastructura calităţii”. „Mizăm pe susținerea Delegației Uniunii Europene pentru implementarea Acordului de facilitare a comerțului (al Organizației Mondiale a Comerțului) și continuarea cooperării economice dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană”, a menționat Octavian Calmîc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?