X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Coreea de Sud va dona 150 de calculatoare pentru școlile din Moldova

16 aug. 2017,, 09:52   Economie
2047 0

Un lot de 150 de calculatoare va ajunge la începutul lunii septembrie în Republica Moldova din Coreea de Sud.

Un lot de 150 de calculatoare va ajunge la începutul lunii septembrie în Republica Moldova din Coreea de Sud. Acestea vor fi repartizate instituțiilor de învățămînt care au deficit de calculatoare și vor fi utilizate în procesul educațional al elevilor. Donația este parte a unui memorandum de colaborare semnat acum doi ani, între cele două state, care prevede un ajutor total de 450 de calculatoare.

În cadrul memorandumului, pe parcursul anului 2016, în Moldova, au fost aduse deja 150 de calculatoare, care au fost repartizate instituțiilor de învățămînt general din 10 raioane. Mai rămîn să fie aduse încă 150. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, citat de IPN, viceministra Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu membrii unei delegații din Provincia Jeju, Coreea de Sud, care se află în vizită la Chișinău. Aceștia urmează să examineze posibilitățile de extindere a memorandumului de colaborare.

Anterior, cu sprijinul partenerilor, 40 de profesori de informatică au fost instruiți cum să utilizeze calculatoare. Totodată, în perioada 15-17 august, au loc instruiri pentru 30 de cadre didactice care predau informatica în cadrul instituțiilor generale de învățămînt.

Memorandumul dintre Ministerul Educației al Republicii Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Coreea de Sud a fost semnat la 21 septembrie 2015, pe un termen de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?