X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Cahul va fi inaugurat un incubator de afaceri

15 aug. 2017,, 15:50   Economie
2060 0

Cel de-al 11-lea Incubator de afaceri din Moldova, construit cu suportul Uniunii Europene, va fi inaugurat pe 17 august la Cahul, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii și Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), la ceremonia de deschidere a acestuia vor participa viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, şeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji, reprezentanţi ai organelor locale, cercurilor de afaceri, organizaţiilor nonguvernamentale şi proiectelor internaționale.

Incubatorul de afaceri din Cahul va pune la dispoziţia doritorilor de a-şi iniţia afaceri încăperi la preţuri accesibile pentru producere şi oficii, instruire, consultanţă şi suport în domeniul antreprenoriatului timp de 3 ani.

Primul incubator de afaceri în Moldova a fost deschis în oraşul Soroca în decembrie 2009. Pînă în prezent au fost inaugurate în total 10 incubatoare de afaceri în oraşele: Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sîngerei, Coşniţa, Ceadîr Lunga, Nisporeni, Cimişlia şi Călăraşi, unde au fost amplasate circa 300 de companii şi create aproape 1000 de locuri de muncă.

Incubatoarele de afaceri acordă suport logistic, consultativ şi financiar companiilor şi start-up-urilor, susţin dezvoltarea afacerilor lor astfel ca ele să atingă un nivel al stabilizării şi autonomiei care să le permită să funcţioneze eficient.


Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Octavian Calmîc, a menţionat anterior că incubatoarele de afaceri constituie o foarte bună platformă pentru ideile privind crearea şi dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în ţară. Potrivit lui, implementarea proiectului de creare a incubatoarelor de afaceri cu suportul partenerilor din UE a permis autorităţilor Moldovei nu numai să susţină antreprenorii din mai multe localităţi ale ţării noastre, dar şi să diversifice sferele activităţii lor, să le creeze condiţii tinerilor antreprenori pentru instruire şi dezvoltare, să le ofere posibilitatea să devină mai competitivi atît pe piaţa internă, cît şi pe cea externă.

El a subliniat că ministerul de resort va continua să susţină reţeaua incubatoarelor de afaceri, inclusiv prin extinderea lor geografică şi în alte raioane ale ţării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?